Blog

Ampule CO2 i airsoft municija – Neophodna oprema za vaše vazdušno oružje!      

Ampule CO2 i airsoft municija - Neophodna oprema za vazdušno oružje!     

Ampule CO2 i odgovarajuća municija će vam biti neophodni ukoliko posedujete vazdušni pištolj na gas. 

Airsoft municija vam možda zvuči kao najmanje „kul“ deo neophodne opreme sa kojom ljubitelji airsofta moraju svakodnevno da se bave. Međutim, izbor pravog pogonskog sredstva je zapravo jedna od najvažnijih opcija koje morate uzeti u obzir kada procenjujete kupovinu!

Možete potrošiti značajan novac na fantastično vazdušno oružje, ali bez odgovarajuće municije – to će biti kao da sipate dizel gorivo u auto koji radi na benzin. Odnosno, to nikako neće biti dobro. Vaše oružje neće biti precizno, nedostajaće mu domet, a možda uopšte neće ni pucati!

Poenta čitave ove priče je da je airsoft municija i te kako važna, isto koliko i sam vazdušni pištolj ili puška – i isto koliko i svi fensi dodaci koje im dodate.

U redovima koji su pred vama smo se trudili da vam pomognemo da bolje razumete koju municiju treba da koristite. To će u najmanju ruku postaviti temelje da biste mogli sami da procenite šta vam je potrebno.

AMPULA CO2 GASA

150,00 рсд
Ampula COn gasa 12 grama, za sve vrste vazdušnih pištolja na co2 pogon.

AMPULA CO2 UMAREX 88G

1.500,00 рсд
Ampula CO2 Umarex  88g odlikuju se konstantnim visokim pritiskom i ujednačenim kvalitetom. Stalni pritisak osigurava da je svaki hitac isti kao i prethodni.

Izaberite odgovarajuće ampule CO2

Budući da određeno vazdušno oružje koristi komprimovani gas kao izvor energije, kao što je recimo CO2 – ovde su ampule CO2 neophodna stavka prilikom kupovine opreme.

Dakle, još uvek se bavimo ekspanzijom gasa koji pokreće projektil. Postizanje datog efekta se postiže brzim otvaranjem ventila u nekoj vrsti posude koja drži ovaj gas u komprimovanom obliku. CO2 ili ugljen-dioksid gas za pokretanje vašeg vazdušnog pištolja možete da dobijete iz posebnih ampula sa CO2 gasom za jednokratnu upotrebu – pri čemu gas može da se puni u okvir ili se u njega ubacuje CO2 ampula (a kod određenih modela čak možete u dršku da ubacite ampule).

CO2 ampule 12g su jedna od najčešćih vrsta koje možete kupiti. Ovo znači da se gas pod određenim pritiskom i temperaturom „pakovao” u kapsule težine 12 grama. 

Ampule Umarex se odlikuju konstantnim visokim pritiskom i ujednačenim kvalitetom, pri čemu stalni pritisak osigurava da je svaki hitac isti kao i prethodni.

Veličina je prva stavka kod izbora municije za vazdušno oružje

Veličina airsoft municije je svakako jedna od glavnih karakteristika koju treba da procenite. Naime, svaki dati airsoft pištolj može primiti samo određenu veličinu municije, pa je to prvi i verovatno najvažniji uslov koji treba da razmotrite pre kupovine.

Airsoft BB-ovi su dostupni u različitim veličinama, uključujući 6 mm, 8 mm i 9 mm. Međutim, najčešća veličina je 6 mm, koja se koristi u većini airsoft oružja. Od suštinske je važnosti da izaberete BB prave veličine za svoj airsoft pištolj kako biste sprečili oštećenja i obezbedili optimalne performanse!

Na primer, neko airsoft oružje prima municiju od 6 mm – pa pogodite šta će se dogoditi ako pokušate da ubacite municiju od 8 mm u airsoft pištolj koji prima kuglice 6 mm? Ako je vaša pretpostavka „ništa se neće dogoditi“ – generalno ste u pravu!

Proverite specifikacije proizvoda pre nego što kupite municiju i nemojte da gubite vreme na nagađanje. 

Šta je sa težinom municije za airsoft?

Postoji velika varijabilnost u težini airsoft municije, a to je definitivno jedna od karakteristika koja će najviše uticati na performanse, tačnost i snagu vašeg vazdušnog oružja. 

Airsoft BB-ovi su dostupni u različitim težinama, u rasponu od 0,12 grama do 0,48 grama. Težina koju odaberete zavisiće od nekoliko faktora, uključujući FPS vašeg airsoft pištolja (stope u sekundi), okruženje za igru i vaš stil igre. Generalno, lakši BB-ovi su idealni za oružje sa nižim FPS-om, dok su teži BB-i pogodniji za oružje sa većim FPS-om.

Težina BB korišćenih u airsoft pištolju igra ključnu ulogu u određivanju dometa i brzine metka. Dva primarna faktora na koja utiče težina BB su otpor vazduha i impuls.

Naime, na lakšu municiju će više uticati otpor vazduha u odnosu na težu municiju – što utiče na preciznost vazdušnog oružja.

Težina koju odaberete zavisiće od opsega FPS vašeg pištolja; pištolj sa većim FPS opsegom će idealno koristiti teže BB.

BB težine 0,20g su verovatno najčešće korišćene kuglice. Lakše BB-ove od 0,12 g je generalno najbolje izbegavati jer mogu biti lošeg kvaliteta i ne dozvoljavaju pristojnu preciznost.

Za upotrebu srednjeg dometa, obično su najbolje BB od 0,25 g do 0,28 g.

Za stabilnije pucanje na daljinu, vaš najbolji izbor je verovatno 0,30g do 0,40g.

Boja i materijal airsoft municije – takođe jako bitne stavke

Boja vaše airsoft municije obično nije posebno značajna u smislu označavanja određene karakteristike, ali je svakako treba uzeti u obzir u smislu vidljivosti. Bele ili svetle boje obično su najpopularnije jer ih je lako videti u vazduhu – što znači da možete pratiti hice i preciznije videti kada su ‘’protivnici’’ pogođeni. Međutim, budući da upravo ova boja municije olakšava protivnicima da vide odakle dolazi ‘’vatra’’, izgleda da su crne ili tamnije kuglice poželjnije ako želite da osigurate da mete ne mogu tako lako da vide iz kog pravca pucate.

Postoje dve glavne vrste BB-ova na koje ćete naići: plastične i biorazgradive.

Plastična municija je jeftinija, ali je takođe štetna po životnu sredinu. Biorazgradiva municija ili bio BB-ovi mogu biti skuplji, ali su rastvorljivi u vodi, tako da će imati daleko manji uticaj na životnu sredinu od plastičnih kuglica. 

I na kraju, kvalitet izrade dijabole i kuglice kao municije je neverovatno važan – jer nekvalitetna municija sa defektima može da izazove probleme sa preciznošću, pa čak i da se raspadne, oštetivši vaš vazdušni pištolj

Gde kupiti najbolje ampule CO2 i airsoft municiju?

Možemo da zaključimo da je odabir pravih airsoft BB-ova ključan za postizanje optimalnih performansi i sprečavanje oštećenja vašeg vazdušnog pištolja. Nadamo se da vam je ovaj članak pružio dragocene informacije o veličinama, težini, tipovima i bojama BB municije za airsoft. To bi trebalo da vam pomogne da donesete pravu odluku kada birate sledeće airsoft municiju. 

Kako biste kupili ampule CO2 vrhunskog kvaliteta, ali i adekvatne dijabole i kuglice CO2 – uvek preporučujemo kupovinu od renomiranih izvora. Urban Dart može da vam ponudi i više nego bogat asortiman različitih vrsta dijabola i kuglica, dizajniranih da vam daju preciznost i maksimalne performanse. Naše ampule CO2 su sertifikovane i izvrsnog kvaliteta.

Nadamo se da smo odgovorili na vaša pitanja u vezi sa izborom odgovarajuće airsoft municije. Za više saveta na sve ove teme, budite slobodni da nas kontaktirate.

Pored našeg asortimana ampula za vazdušno oružje i municije za isto – možete naći i mnoštvo dodataka i veliki izbor airsoft pušaka – obezbeđujući sebi sve što vam je potrebno za vašu airsoft kolekciju. 

Pogledajte našu ponudu i obezbedite sebi vrhunsko airsoft iskustvo!