Replike mačeva

Replike mačeva i katana proizvođača Boker Magnum za kolekcionare ili dekorativnog karaktera. Ne preporučuju se za upotrebu. Ovi modeli su popularni među ljubiteljima istorije, fantazije, borilačkih veština i sličnih aktivnosti. Svi modeli katana i mačeva nisu naoštreni i imaju primarno dekorativnu ulogu!

Oštrica kod replike obično je tuplja ili zaobljenija nego kod pravih mačeva kako bi se smanjila opasnost od povreda.

Međutim, treba imati na umu da postoje neke replike koje mogu imati nešto oštriju oštricu. Ove se replike obično koriste u specifične svrhe, kao što su umetničke izvedbe ili rekreacija specifičnih bitaka ili istorijskih događaja. Mi vam nudimo replike mačeva katana koje su napravljene od visokokvalitetnih materijala i koje su precizno izrađene kako bi se što vernije odrazile izvorne karakteristike mača katane.

Prikaz 1–12 od 28 rezultata

BOKER BLACK TRINITY 05ZS 9453

6.500,00 рсд
Boker Black Trinity je samurajska katana sa sečivom od nerđajućeg visokokvalitetnog ugljeničnog čelika sa finim satenskim finišom naoštrena na atraktivan način. Drška katane je od drveta i podeljena je u 3 sekcije, središnji deo je omotan crnom pamučnom tkaninom. Štitnici "tsuba" i delovi na koricama su od mesinga. Lakirana drvena futrola sa stilizovanim prstenovima cine ovu katanu skladnu u svakom pogledu.

BOKER DRZAC ZA KATANE

2.700,00 рсд
Boker držač za katane 09ZS1104 samurajskih sablji, mačeva i katana napravljen od crnog lakiranog drveta predstaviće vašu sablju ili mač na atraktivan i adekvatan način. Postavljena je crvenim filcom da bi se sprečilo habanje ili ogrebotine na ručki ili koricama. Nožice takođe opremljene filcom.

BOKER HATTORI HANZO SET

16.990,00 рсд
Boker Hattori Hanzo Set 05ZS518 je set od 3 kolekcionarske samurajske sablje sa sečivom od nerđajućeg ugljeničnog čelika posvećene najpoznatijem samuraju Hattori Hanzu. Samurajski set je sa mat crnim premazom i sastoji se od: Tanto sablje, a Wakizashi sablje i Katane. Ručke su tradicionalno umotane i opremljene "menukis" tkaninom i "manta ray" kožnom presvlakom. Futrole su ukrašene ornamentima sa "tsuba" štitnicima od livenog cinka. Koriste se za nekonvencionalnu upotrebu i nisu naoštreni!

BOKER INFINITY SWORD 05JS 143

10.400,00 рсд
Boker Infinity Sword je kolekcionarski mač sa sečivom od nerđajućeg visokokvalitetnog nerđajućeg čelika 440C sa finim satenskim finišom. Drška noža i futrola su umotani u kožu i daju maču srednjovekovnu autentičnost. Boker Infinity Sword mač je za nekonvencionalnu upotrebu.  

BOKER LAST BLACK SAMURAI

6.900,00 рсд
Boker Last Black Samurai 05ZS9519  je izuzetno bogato ukrašena u crno obojenim drvenim koricama. Sečivo je dekorativno od ugljeničnog čelika 5Cr15MoV sa fino dizajniranom ručkom takođe od ugljeničnog čelika obmotana tkaninom. Japanski Kanji (znaci) na koricama u prevodu znače: Velikodušnost, Saosećanje i Iskrenost a znaci urezani na sečivo sablje označavaju: "Od drevnih vremena Bog je sa onima koji su služili časti i dostojanstvu".

BOKER MAGNUM AKITO

26.990,00 рсд
Boker Magnum Akito 05ZS9126 je tradicionalna japanska samurajska katana pogodan ne samo za kate ili Iaito već i za prave testove sečenja. Sečivo je od nerđajućeg ugljeničnog čelika 1045 sa finim satenskim finišom vrlo visokog kvaliteta. Sečivo se takodje moze ostriti po potrebi. Izuzetno stabilna konstrukcija daje autentičan izgled prave borbene katane. Sečivo je kontinuirano skoro do kraja drške obezbeđeno sa 2 mekugisa. Samurajska katana se isporučuje sa drvenim lakiranim koricama zajedno sa tradicionalnim očima (Kurigata i Shito-Dome)

BOKER MAGNUM BLIND SAMURAI

10.900,00 рсд
Katana Boker Blind Samurai 05ZS600 je bila u vlasništvu slepog planinara. Bio je miroljubiv čovek, ali mač ga je uvek branio u slučaju opasnosti. Savladao je protivnike svojim sposobnostima i hrabrošću.

BOKER MAGNUM BLUE SAMURAI

19.990,00 рсд
Boker Magnum Blue Samurai 05ZS031 je izuzetan mač sam otkriva svoju tajnu kad se izvuče iz korica. Sečivo je od visoko ugljeničnog čelika, nije naoštreno. Kada je izrađen mač uočena je svetlucava plava boja koja je njegov zaštitni znak. Vešto dizajnirana Tsuba u bronzanoj boji finiširana sa zlatnim akcentima. Drška katane je omotana crnom pamučnom tkaninom. Štitnici “tsuba” i delovi na koricama su od mesinga. Lakirane drvene korice od bambusa.

BOKER MAGNUM BOKKEN SWORD

4.400,00 рсд
Katana Boker Bokken Sword 05ZS013 je napravljena zbog popularne potražnje za trening katanom od drveta. Može se koristiti za razne borilačke veštine. Bilo da su Aikido, Kenjutsu, Kendo ili Iaido. Zbog svojih dimenzija i težine od samo 780 g, ovaj mač je idealan za početnike ili tinejdžere. Odstranjiva tsuba može se lako montirati ili demontirati. Mač je izrađen od bagremovog drveta.

BOKER MAGNUM CAPTAIN NATHANS

17.900,00 рсд
Boker Magnum Captain Nathans 05ZS610 je detaljno dizajnirani mač sigurno koj će biti privlačan za oči i biće vrhunac vaše kolekcije.

BOKER MAGNUM CLASSIC SAMURAI

6.900,00 рсд
Boker Magnum Classic Samurai 05ZS9439 je samurajska sablja sa sečivom od nerđajućeg visokokvalitetnog čelika 440C sa finim satenskim finišom. Drška sablje umotana sa crnom pamučnom tkaninom i mesinganim prstenom na sredini. Štitnici "tsuba" od crnog livenog gvožđa sa 2 otvora. Lakirane drvene korice crne boje sa dekorativnim delovima i pamučnom crnom tkaninom.

BOKER MAGNUM DAMASCUS KANJI

19.990,00 рсд
Boker Magnum Damascus Kanji 05ZS033 je predivan mač od Bokera nikog neće ostaviti ravnodušnim. Sečivo je od visoko ugljeničnog čelika nenaoštreno. Tsuba dekorativno ukrašen zmajem sa zlatnim aplikacijama. Drška katane pruža prijatan osećaj napraljena od 2 menukis-a tradicionalno obmotan pamukom. Štitnici “tsuba” i delovi na koricama su od mesinga. Ovaj fantastičan mač je isporliran do visokog sjaja. Isporučuje se sa lakiranim koricama od bambusovog drveta.

Replike mačeva - Katana

Katana je japanski dvoručni mač. Koristili su ga samuraji , pripadnici japanske ratničke klase. Katana se obično nosila u paru sa kratkim mačem koj se zove Vakizaši.

U paru ovi mačevi se zovu Daišo i predstavljali su dručtvenu moć i čast samuraja. Za korišćenje katane potrebna je velika veština. Katana slavu zasniva na legendarnom kvalitetu izrade. Nezamislivo oštrom sečivu i gotovo mističnom odnosu koji uspostavlja sa onim ko njom rukuje. Tradicionalno se prave od specijalnog čelika tamahagane.

Čelik se topi u slojevima sa različitim koncentracijama ugljenika. Ceo proces je dug i zahteva konstantnu pažnju prema detaljima. Samo završno poliranje oštrice može da traje i tri nedelje.

Mada se dugo ne koristi za borbu, posedovati katanu i dalje označava čast i prestiž. Najaskuplja Katana danas košta 418.000,00 dolara.