Samostreli

Samostreli su tip elastičnog oružja na sličan način kao i luk. Opremite se za lov ili sportsko gađanje na našoj web stranici, gde možete pronaći najkvalitetnije samostrele za prodaju. Naša ponuda uključuje različite vrste i modele samostrela, od početnih do profesionalnih, a sve po pristupačnim cenama. Samostreli koji će vam doneti puno zabave. Pronađite savršen samostrel za svoje potrebe i iskusite zadovoljstvo preciznosti i snage sa najboljim samostrelima na tržištu

Prikaz 1–12 od 15 rezultata

ALUMINIJUMSKE STRELICE 16CM

1.000,00 рсд
Aluminijumske strelice 16cm EK Archery. Pakovanje od 10 strelica pogodne za samostel Cobra aluminijum i samostrel Cobra plastika.

PETRON SUPERSHOT SAMOSTREL

2.500,00 рсд
Petron Supershot samostrel  preporučuje se za upotrebu dece od 6 i više godina. Apsolutna kopija pravog samostrela sa skraćenom ručicom za pucanje pomoću sigurnih strelica sa usisnom čašom. Sigurnosni okidač osigurava da luk može da puca samo ako ima strelice. Sa prednjim i zadnjim nišanom, ovaj luk je neverovatno tačan. Moguće  pucanje u zatvorenom prostoru. Napravljen je od vrlo jake plastike i veoma je lagan. Veoma lako i brzo se sastavlja jednim šrafom za pričvršćivanje. Približna Dužina 31 cm.

PETRON SURESHOT META

1.200,00 рсд
Petron Supershot meta može da se kači na zid ili da se stavi da stoji na već ugrađene nogice. Prečnik 25cm.

PETRON SURESHOT STRELICE

600,00 рсд
Petron supershot  strelice su pogodno za Sureshot samostrel, Sureshot ruku, pušku Sureshot, pištolj Sureshot i pušku Sureshot.

PLASTIČNE STRELICE 16 CM

500,00 рсд
Plastične strelice 16cm EK Archery. Pakovanje od 10 strelica pogodne za samostel Cobra aluminijum i samostrel Cobra plastika.

REDBACK HORI-ZONE CRNI

6.900,00 рсд
Samostrel Redback Hori-zone crni sa ponosom predstavlja novi samostrel. Savršen je dodatak za sve ljubitelje streličarstva. Ovaj samostrel sa malim okvirom može proizvesti brzinu  do 235 FPS. Sa BCP mehanizmom koji se lako podiže. Samostrel je male težine i lako ga možete nositi sa sobom. Ima dupli sistem bezbednosti. Nezavisna kutija za okidanje sa sistemom protiv pucnja na suvo. Ručka za savijanje  u sigurnosnoj poziciji. Okidač neće moći da se aktivira ako se ručka za savijanje  ne vrati na mesto.

SAMOSTREL COBRA ALUMINIUM

6.500,00 рсд
Samostrel Cobra aluminium ima polugu za natezanje tetive i automatsku kočnicu koja se aktivira odmah nakon natezanja. Nakon natezanja, natezač

SAMOSTREL COBRA PLASTIKA

3.600,00 рсд
Specifikacija proizvođača: Snaga: 36kg Brzina: 154 m/s Težina: 600 grama Dužina: 49 cm Boja: crna Pakovanje uključuje: podesivi nišan 3

SAMOSTREL COBRA SYSTEM R9

14.900,00 рсд
Samostrel Cobra System R9 kombinuje najbolje od pištolja i zakrivljenog samostrela kako bi R9 Cobra postao jedan od najsvestranijih samostrela 

SAMOSTREL EK JAG 1

16.900,00 рсд
Samostrel EK Jag 1 95lbs se kupuje uz ličnu kartu, bez obaveze da se prijavi.

SAMOSTREL EK JAG 2 PRO

19.900,00 рсд
Samostrel EK JAG 2 Pro ima ojačani kompozitni kundak, podesivi kundak. Ergonomski teksturiran mekani rukohvat sa žljebovima za prste za povećanu kontrolu u svim uslovima.

SAMOSTREL EK JAG1 210FPS

11.900,00 рсд
SAMOSTREL EK JAG1 210FPS ima početnu brzinu od 64 m/s. Kupuje uz ličnu kartu, bez obaveze da se prijavi u MUPu.

Samostreli za lov i sport

Samostrel se sastoji se od sklopa nalik pramcu koji se naziva šipka, postavljena horizontalno na glavni okvir koji se zove ruda. Obično ispaljuju metalne kuglice ili kamenčiće. Iako imaju isti princip lansiranja, samostreli se razlikuju od lukova. Po tome što se luk izvlači tako da strelac vuče tetivu prstima, mišićima ruku i leđa i drži istu pozu da bi  ciljao (što zahteva značajnu fizičku snagu i izdržljivost). Samostrel koristi mehanizam za zaključavanje kako bi održao izvlačenje. Ograničavajući napor strelca da samo povuče konopac u bravu i zatim otpusti municiju pritiskanjem poluge / okidača.

Prodaja samostrela je praksa koja seže unazad hiljade godina, a samostreli su se koristili u različite svrhe, od lovaca i ratnika do sportista i zabavljača. Dok se tačan početak korišćenja samostrela može razlikovati u zavisnosti od geografske lokacije, opšte je prihvaćeno da su samostreli počeli da se koriste u Evropi tokom srednjeg veka.

Prvi samostreli bili su primitivni i ručno izrađeni, a korišćeni su uglavnom za lov i samoodbranu. Međutim, kako se tehnologija razvijala, samostreli su postali precizniji, snažniji i lako dostupniji. U 15. veku, samostreli su bili rasprostranjeni u ratovanju i postali su omiljeno oružje mnogih vojski širom Evrope.

Tokom 16. i 17. veka, samostreli su se razvijali u različitim smerovima, uključujući i stvaranje lakših i preciznijih modela za lov i sportsko gađanje. U 18. veku, samostreli su bili najpopularniji među sportskim gađačima, i bili su deo mnogih takmičenja u Evropi i Americi.

Danas, samostreli su i dalje popularni među lovcima i sportskim gađačima, ali su takođe dostupni i drugim ljudima koji se bave hobijima i zabavom. Mnoge prodavnice oružja i opreme za sportsko gađanje nude širok izbor samostrela za prodaju, uključujući modele za početnike i profesionalce. Neki od najpopularnijih modela uključuju recurve samostrele, kompaktne samostrele i modeli sa optičkim nišanima.

U prodaji samostrela danas, bezbednost je takođe važan faktor. Mnoge prodavnice nude savete o bezbednosti i obuku za pravilno rukovanje samostrelima. Pored toga, mnogi samostreli su dizajnirani sa sigurnosnim funkcijama koje smanjuju rizik od nezgoda.

Ukratko, prodaja samostrela ima dugu istoriju koja seže hiljadama godina. Od primitivnih modela za lov i samoodbranu do modernih modela za sportsko gađanje i zabavu, samostreli su i dalje popularni među ljudima širom sveta. Mnoge prodavnice nude širok izbor samostrela za prodaju, uključujući modele za početnike i profesionalce, sa naglaskom na bezbednosti i pravilnom rukovanju.