Noževi

Noževi su ručni alat s oštricom koja služi za sečenje. Nož se obično sastoji od oštrice pričvršćene o dršku. Oštrica noža je najčešće zašiljena, a nož može imati i dve oštrice.

Naša ponuda noževa je široka i raznolika, a sve modele koje prodajemo su visokokvalitetni i izrađeni od najboljih materijala.

Ako tražite nož za lov ili ribolov, imamo odličan izbor lovačkih noževa s oštricom od nerđajućeg čelika i drškom od drveta ili gume. Ovi modeli su izdržljivi i otporni na koroziju, što ih čini idealnim za upotrebu u svim uslovima.

Ako vam je potreban nož za taktičke svrhe, imamo nekoliko opcija za vas. Naši taktički noževi su izrađeni od najkvalitetnijih materijala i dolaze s različitim dodacima poput oštrica za rezanje, sekira za razbijanje stakla i čekića za razbijanje vrata. Ovi modeli su idealni za policiju, vojsku i sve druge koji trebaju pouzdan nož za obranu ili druge sigurnosne situacije.

Ako tražite nož koji možete nositi sa sobom u svakodnevnom životu, imamo veliki izbor džepnih noževa. Naši džepni noževi su kompaktni, lagani i jednostavni za nošenje u vašem džepu ili torbici. Ovi noževi su idealni za kampovanje, ribolov, planinarenje ili bilo koju drugu aktivnost u kojoj vam je potreban praktičan i izdržljiv nož.

Prikaz 1–12 od 105 rezultata

3000 LIGHTWEIGHT 01BO187

8.900,00 рсд
DimenzijeNož: 20.9cm Sečivo: 9.1cm Težina :138g

Bear Grylls Ultimate Pro Fixed Blade 2

6.000,00 рсд
Visoko kvalitetan noz iz repertoara Ber Grilsa sa visokim preformansama u izradi. Noz je iz najnovije Ultimate serije. Noz pruza nevidjeni broj iznanadjenja. Ugradjen fire starter koji omogucava u svim vremenskim uslovima da zapalite vatru, smesten u vodo-nepropusnim koricama. Noz je gumiran i ergonomski napravljen da prijanja u ruci. Ostrica je od ne-rdjajuceg celika koji omogucava da ujedno rezete drvo i cistite npr pastrmku odmah posle drveta.

BOKER ANTONIN 12 GAUGE CRNI

800,00 рсд
Boker Antonin 12 Gauge Crni  01AN007 je džepni nož italijanske proizvodnje ima originalni format čaure sačmarice kalibra 12 , oštrica kliznog zgloba je nerđajuća.

BOKER ANTONIN 12 GAUGE CRVENI

800,00 рсд
Boker Antonin 12 Gauge Crveni  01AN008 je džepni nož italijanske proizvodnje ima originalni format čaure sačmarice kalibra 12 , oštrica kliznog zgloba je nerđajuća.

BOKER ANTONIN 12 GAUGE PLAVI

800,00 рсд
Boker Antonin 12 Gauge Crveni  01AN006 je džepni nož italijanske proizvodnje ima originalni format čaure sačmarice kalibra 12 , oštrica kliznog zgloba je nerđajuća.

Kao što možete videti, naša ponuda noževa je vrlo raznolika i prilagođena svakoj potrebi. Svi naši modeli su testirani i garantovano su kvalitetni, tako da možete biti sigurni da ćete dobiti vrhunski proizvod po pristupačnoj ceni. 

Istorija noževa

Nož se oduvek koristio kao alat i oružje još od kamenog doba. Stručnjaci smatraju da je nož jedno od prvih oruđa koje je čovek razvio kako bi mogao preživeti u prirodi.

Prvi nož je bio od kremena ili neke druge vrste kamena. Kasnije su se s napretkom metalurgije razvile oštrice od bronze, gvožđa i čelika. Dok su se materijali menjali, oblik noža ostao je uglavnom isti.

Zajedno s viljuškom i kašikom, nož je u zapadnom svetu od srednjeg veka deo standardnog pribora za jelo. Danas se nož za jelo uglavnom ne oštri, a za pripremanje jela se koriste poseban kuhinjski nož. Na Zapadu su se razvili i poseban takozvani džepni nož za višestruku svrhu. Nož kao oružje je s vremenom izgubio na važnosti, ali je ostao univerzalan alat.