Lisice

Lisice za ruke su zaštitne naprave dizajnirane da osiguraju zglobove pojedinca u neposrednoj blizini. One se sastoje od dva dela, koja su povezana lancem ili šarkom . Svaka polovina ima rotirajuću ruku koja se kači sa čegrtaljkom koja sprečava da se otvore..

Bez ključa lisice se ne mogu skinuti. Osoba sa lisicama na rukama ne može pomerati svoje zglobove više od nekoliko centimetara čineći mnoge zadatke teškim ili nemogućim. Koriste širom sveta kako bi se sprečilo da osumnjičeni kriminalci pobegnu iz policijskog pritvora.

Prikazani svi od ukupno 11 rezultata

Šta su to licise?

Lisice za vezivanje su naprave koje se koriste u svrhu ograničavanja pokreta i kretanja osobe ili životinje. Obično se koriste u policijskim istragama ili u sigurnosne svrhe kako bi se osiguralo da osoba ne može pobeći ili naneti štetu drugima.

Lisice za vezivanje obično su izrađene od metala, najčešće od nerđajućeg čelika, i sastoje se od dve ravnine povezane okvirom koji se može zatvoriti. Ove dve ravnine obično su ravne ili talasaste, kako bi se povećala učinkovitost vezivanja.

Kako se koriste lisice?

Lisice se mogu koristiti na nekoliko načina, a najčešće se koriste za vezivanje ruku ili nogu. Postoji nekoliko vrsta lisica, uključujući lisice za palčeve, lisice za noge, lisice za zglob i lisice za vrat. Lisice se mogu zaključati na nekoliko načina, uključujući ključevima, kombinacijama ili drugim sigurnosnim mehanizmima koji sprečavaju da se lisice jednostavno otvore.

Međutim, važno je napomenuti da je upotraba lisica za vezivanje vrlo ozbiljna stvar i da se mora koristiti samo u pravilnim okolnostima i uz odgovarajuću obuku. Nepravilna uporaba lisica može dovesti do ozbiljnih povreda ili čak smrti. Takođe, važno je poštovati ​​prava pojedinca i pravila o korištenju lisica kako bi se izbeglo zlostavljanje ili diskriminacija.