Streličarstvo

Streličarstvo je u današnje vreme postao izuzetno popularan sport, koji je ranije imao svoju primenu u tradicionalnom lovu. Ukoliko se profesionalno ili rekreativno bavite ovim sportom i posedujete veštine korišćenja luka i ispaljivanja strele, sigurno će vam biti potrebna i najkvalitetnija oprema za streličarstvo. U Urban Dart Army Shop-u obezbedili smo za Vas sve što vam je neophodno da biste mogli da uživate u brojnim izazovima streličarstva!

U našoj sjajnoj ponudi možete da pronađete sve proizvode koji će doprineti potpunom uživanju u sportu kojm se bavite. Imamo: lukove, strele sa različitim vrhovima, aluminijumske strelice, mete, ali i razne komplete i ostalu dodatnu opremu.

Prikaz 1–12 od 53 rezultata

ALUMINIJUMSKE STRELICE 16CM

1.000,00 рсд
Aluminijumske strelice 16cm EK Archery. Pakovanje od 10 strelica pogodne za samostel Cobra aluminijum i samostrel Cobra plastika.

BARNETT PRAĆKA BLACK WIDOW

3.100,00 рсд
Karakteristike: Preklopna praćka Oblikovan rukohvat za mekše držanje Kožni amortizeri za vrhunski komfor Magnum Pover bands = 30% više snage !! 10 metalnih .380 (9.5mm) kuglica Integrisana futrola za pojas

Barnett praćka DIABLO PRO

5.990,00 рсд
Barnett praćka DIABLO PRO za naadogradnju na profesionalni status. Sa stabilizatorom iz  tri dela i podesivim nišanom na  Diablo Pro čine ovaj Barnettov model najnaprednijom praćkom. Tri stabilizatora na novom dizajnu praćka bore se protiv vibracije za glatke, izbalansirane pucnje. Sa ergonomskim mekim rukohvatom i impresivnim lepim izgledom,  Diablo Pro praćka ima sve ono što danas najnapredniji entuzijasti moraju da podignu na sledeći nivo. Uključuje instrukcijski vodič za pucanje, municiju za vežbanje i dodatne trake.

Barnett praćka DIABLO™

4.800,00 рсд
Barnett praćka Diablo™ izgleda dobro, puca još bolje. Povećajte snagu i preciznost uz pomoć Diablo praćke. Sa odvojim naslonom za zglob i obloženim rukohvatom , ovaj vrhunska praćka će vam odgovarati kao rukavica. Diablo je spreman za pucanje sa uključenom municijom za vežbu i uputstvom za obuku. Upotrijebite priloženu municiju za vježbanje gađanja u metu.

DRVENA STRELA CRNI VRH

300,00 рсд
Drvena strela  crni vrh EK RCHERY. Dužina strele 76cm. Boja pera: 2 žuta i jedno crveno. Zarez na luku crvene boje.

DRVENA STRELA TUPI VRH

280,00 рсд
Drvena strela tupi vrh EK RCHERY. Dužina strele 71cm. Boja pera: 2 žuta i jedno crveno. Zarez na luku crvene boje.

FIBERGLAS STRELA TUPI VRH

230,00 рсд
Fiberglas strela tupi vrh EK RCHERY. Dužina strele 73cm. Boja pera: 2 žuta i jedno crveno. Zarez na luku crvene boje.

KUGLICE 8MM ADVANCE

650,00 рсд
Kuglice 8mm Advance group Italija. Kuglice možete koristit za praćke. Pakovanje od 100 komada.

LUK BUSTER EK ARCHERY

9.500,00 рсд
Luk Buster EK Archery ima nišan od mesinga, valjke za prste, držač za strele, 2X 26" karbon strela, tobolac za 4 strele. Težina natezanja 15-29 LBS. 25" od osovine do osovine.

LUK CHAMELEON COMPOUND

3.600,00 рсд
Specifikacije Težina vuče: 10-15 lbs Dužina izvlačenja: 22" Od osovine do osovine: 33" Visina naramenice: 7,25"

Streličarstvo - Oprema i kompleti

Ovde ćete pronaći širok izbor proizvoda koji će vam pomoći da se spremite za svaki izazov u ovom sportu.

Streličarstvo je jedan od najstarijih sportova na svetu i traži izuzetnu koncentraciju, preciznost i fizičku snagu. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni streličar, važno je da imate pravu opremu koja će vam omogućiti da postignete svoje ciljeve.

U našoj ponudi možete pronaći sve što vam je potrebno za streličarstvo, od luka, strela, štitnika za ruku, do ciljeva i ostale opreme. Sve naše proizvode biramo pažljivo, sa fokusom na kvalitet i performanse. Naša oprema dolazi od poznatih brendova tako da možete biti sigurni da ćete dobiti proizvode vrhunskog kvaliteta.

Pored toga, nudimo i stručno savetovanje za odabir opreme za streličarstvo koja će najbolje odgovarati vašim potrebama i nivou iskustva. Naši stručni timovi će vam pomoći da pronađete najbolju opremu i da je podešavate prema vašim potrebama.

Sve naše proizvode možete kupiti online, iz udobnosti svog doma. Nudimo brzu i sigurnu dostavu, a naš tim za korisničku podršku će vam biti na raspolaganju za sva pitanja ili nedoumice koje imate.

Ukratko, ako tražite opremu za streličarstvo, kod nas ćete pronaći sve što vam je potrebno. Pronađite opremu koja će vam pomoći da postignete svoje ciljeve u ovom izazovnom sportu. Pregledajte našu ponudu i uživajte u kupovini na našoj web stranici.

Istorija streličarstva

Streličarstvo je jedan od najstarijih sportova na svetu, a njegova istorija seže još u drevna vremena. Ljudi su od davnina koristili luk i strelu za lov, ratovanje i zaštitu, a kasnije su se počeli takmičiti u preciznosti i udaljenosti gađanja.

Stari Egipćani su bili jedni od prvih naroda koji su koristili luk i strelu, a možemo videti scene sa streličarstvom na zidovima njihovih hramova i grobnica. Kineski narod je takođe imao dugu tradiciju u korišćenju luka i strele, a oni su prvi razvili dugi luk i uveli u upotrebu strele sa perjem.

U srednjem veku, streličarstvo je postalo veoma važno u ratovanju. U Engleskoj su se pojavili lukovi dugog dometa, a engleski streličari su bili među najboljima u svetu. U to vreme, takmičenja u streličarstvu su postala popularna među plemstvom, a organizovana su kao deo viteških turnira.

Tokom 19. i 20. veka, streličarstvo se razvilo u moderni sport. U olimpijske igre je uključeno 1900. godine u Parizu, a danas se takmičenja u streličarstvu održavaju na svim nivoima - od lokalnih do svetskih takmičenja, uključujući i Olimpijske igre.

Streličarstvo je sport koji zahteva preciznost, koncentraciju i fizičku snagu, a istovremeno predstavlja izazov i zabavu. Iako je njegova istorija duga, streličarstvo i dalje privlači mnoge ljude širom sveta, koji se bave ovim predivnim sportom sa velikim entuzijazmom.