Praćke

Praćke su vrsta oružja, koje svoj napad bazirju na bacanju projektila. Ono što je tipično za praćke je, to što za razliku od raznih lukova koriste projektile koji su tupi (npr. kamen, metalne kuglice).

Opremite se za vaš sledeći lov ili avanturu u našoj prodavnici, gde možete pronaći najkvalitetnije praćke za prodaju. Naša ponuda uključuje različite vrste i modele, od tradicionalnih do modernih, a sve po pristupačnim cenama. Pronađite savršenu praćku za svoje potrebe i iskusite zadovoljstvo preciznosti i snage sa najboljim praćkama na tržištu.

Prikaz 1–12 od 20 rezultata

BARNETT PRAĆKA BLACK WIDOW

3.100,00 рсд
Karakteristike: Preklopna praćka Oblikovan rukohvat za mekše držanje Kožni amortizeri za vrhunski komfor Magnum Pover bands = 30% više snage !! 10 metalnih .380 (9.5mm) kuglica Integrisana futrola za pojas

Barnett praćka DIABLO PRO

5.990,00 рсд
Barnett praćka DIABLO PRO za naadogradnju na profesionalni status. Sa stabilizatorom iz  tri dela i podesivim nišanom na  Diablo Pro čine ovaj Barnettov model najnaprednijom praćkom. Tri stabilizatora na novom dizajnu praćka bore se protiv vibracije za glatke, izbalansirane pucnje. Sa ergonomskim mekim rukohvatom i impresivnim lepim izgledom,  Diablo Pro praćka ima sve ono što danas najnapredniji entuzijasti moraju da podignu na sledeći nivo. Uključuje instrukcijski vodič za pucanje, municiju za vežbanje i dodatne trake.

Barnett praćka DIABLO™

4.800,00 рсд
Barnett praćka Diablo™ izgleda dobro, puca još bolje. Povećajte snagu i preciznost uz pomoć Diablo praćke. Sa odvojim naslonom za zglob i obloženim rukohvatom , ovaj vrhunska praćka će vam odgovarati kao rukavica. Diablo je spreman za pucanje sa uključenom municijom za vežbu i uputstvom za obuku. Upotrijebite priloženu municiju za vježbanje gađanja u metu.

KUGLICE 8MM ADVANCE

650,00 рсд
Kuglice 8mm Advance group Italija. Kuglice možete koristit za praćke. Pakovanje od 100 komada.

PRAĆKA ADVANCE BIG MAGNUM

1.500,00 рсд
Praćka Advance Big Magnum je metalna praćka. Ima oslonac za zglob.  Ima robusnu i udobnu plastičnu ručku. Drška je sklopiva

PRAĆKA ADVANCE MAGNUM T.2

770,00 рсд
Praćka Advance Magnum T.2 460.001 je metalna praćka. Za razliku od T2, ona nema oslonac za zglob.  Ima robusnu i udobnu plastičnu ručku.

PRAĆKA ADVANCE MAGNUM T1

990,00 рсд
Praćka Advance Magnum T.1 460.000 je metalna praćka. Ima oslonac za zglob.  Ima robusnu i udobnu plastičnu ručku. Drška je

PRAĆKA BARNETT COBRA

4.500,00 рсд
Praćka Barnett Cobra ima revolucionaran je dizajn sa povećanim performansama i preciznošću. Jedinstveni prednji stabilizator i sistem vida omogućavaju korisnicima da ostanu na cilju sa smanjenim vibracijama. To znači da svaki pucanj ima bolju ravnotežu i poboljšanu tačnost. Soft-touch akcenti čine Cobru prijatnom i sigurnim izborom za ljubitelje praćki. Udarci mogu biti odlična uvodna opcija za mlade lovce na  sitnu divljač.

Praćke - Prodaja modela i oprema

 

Opšte je poznata kao pastirsko oružje. Sastoje se od male torbice koja se nalazi između dva dugačka užeta. Kada se projektil stavi u torbicu dva kanapa se uhvate jednom rukom i snažni zamahuju oko glave. U određenom trenutku jedan kanap se pusti. Ovo omogućava projektilu da leti pravom linijom.

 

Praćka je vrlo jeftino i jednostavno oružje za izradu. Koristi se u lovu ali i u borbama. I danas je interesantna sportistima, dok ima i dosta improvizacija ovog oružja. Projektili za praćku su uobičajeni na arheolškim nalazištima. Dok je  praćka veoma retka, zbog samog materijala od koga su pravljene brzo degradiraju.Praćka se spominje i u Bibliji što predstavlja najstariji zapis o ovom oružju.