Blog

Kratke military pantalone – Dočekajte spremni lepe dane koji su pred nama!

Kratke military pantalone

Kratke military pantalone predstavljaju garderobu koja je dizajnirana za gruba radna okruženja i aktivnosti na otvorenom.

Iako danas čine deo moderne modne industrije, njihovu istoriju možemo da pratimo više od jednog veka. Nastale su spajanjem karakteristika šortsa i taktičnih pantalona.

Klasičan šorts debitovao je krajem 19. veka, kao deo školske uniforme i odeće izviđača. U to vreme, nijedna odrasla muška osoba nikada ne bi nosila šorts. Početkom 20. veka ovaj komad odeće našao je svoje mesto u sportskim aktivnostima.

Uporedo sa razvojem šortsa, kreiran je i koncept vojnih pantalona sa džepovima sa strane. Ne samo da su obezbeđivale dodatni prostor za čuvanje mape, municije i sličnih predmeta, već i brzi pristup opremi kada je potrebno.

Zbog potreba boravka u toplim klimatskim uslovima bočni džepovi su se 70-ih godina našli na kraćoj verziji vojnih pantalona. Njihova funkcionalnost pokazala se veoma značajnom u svakodnevnom životu, te su već naredne decenije kratke military pantalone postale deo ležerne odeće.

Kratke military pantalone

Koje prednosti pružaju kratke military pantalone otkriva vam Urban Dart.

Vanvremenski komad odeće

U svetu mode, trendovi često dolaze i odlaze. Ipak postoje određene stvari u garderobi koje uspevaju da odole promenama. Upravo su kratke military pantalone jedan od tih komada odeće.

Kao vanvremenski model, predstavljaju oličenje ravnoteže između stila i funkcionalnosti. Svojim krojem, koji često pada preko kolena, pa i malo ispod njih, odišu prefinjenim i uglađenim izgledom.

Zahvaljujući dodatnoj dužini u odnosu na klasične šortseve, kratke military pantalone odlikuje izuzetna svestranost. Bez obzira da li idete na opušteno društveno okupljanje ili u šetnju gradom – odličan su izbor, jer imaju neverovatnu sposobnost prilagođavanja.

Najviši nivo udobnosti

Udobnost je najvažnija pri odabiru odeće. Kratke military pantalone se ističu u ovom aspektu.

Izrađene su od laganih, a trajnih materijala. On je otporan na veliko izlaganje prljavštini, abraziji, kao i hemijskim i fizičkim stresovima. Karakteriše ga i visoka prozračnost, koja podstiče protok vazduha. Time je obezbeđeno da će vaše telo biti dobro rashlađeno čak i u toplijim klimama. Samim tim je zagarantovan visok nivo udobnosti pri nošenju.

Kratke military pantalone

Opušteniji kroj karakterističan za kratke military pantalone dodatno poboljšava lakoću kretanja, te ih možete nositi pri raznim aktivnostima.

Nezamenjivi pratilac na otvorenom

Jedna od najprepoznatljivijih karakteristika kratkih military pantalona je njihovo obilje džepova. Opremljene su nizom džepova, velikih i malih, koji su strateški postavljeni za smeštaj raznih predmeta. Od ključeva i novčanika, pa do pametnih telefona i malih alata – svakom predmetu možete pronaći svoje mesto u ovim dobro dizajniranim pregradama.

Kratke military pantalone

Dizajn sa bočnim džepovima posebno je koristan tokom putovanja ili aktivnosti na otvorenom, gde je brz pristup osnovnim stvarima ključan. Ujedno, nema potrebe da nosite dodatnu torbu ili ranac, što čitavu organizaciju čini lakšom i efikasnijom.

Veliki izbor kratkih military pantalona, kao i dužih verzija, pronaći ćete u bogatoj ponudi army shop-a Urban Dart. Ovde vas čekaju i army džemperi, taktičke košulje, taktičke patike, taktičke naočare i druga taktička odeća i oprema.

Kupovinu možete obaviti lično u našim prodavnicama u Zemunu i centru Beograda, kao i putem zvaničnog web shop-a.