Blog

Gun pack torbe – Koje vrste postoje i koje su prednosti nošenja

Gun pack torbe

Gun pack torbe su nezamenjivi dodatak vlasnika oružja.

Pri pomenu nošenja oružja mnogima su prva asocijacija specijalno dizajnirane futrole koje se kače za pojas ili oko članka. Međutim, poslednjih godina sve više su u upotrebi gun pack torbe. U pitanju je posebna vrsta torbi koja je namenjena za skriveno nošenje oružja.

I dok futrole obično nose pripadnici zakona i radnici obezbeđenja, gun pack torbe su odlične za svakodnevno nošenje u cilju samoodbrane.

S obzirom da imaju znatno širu upotrebu Urban Dart vam otkriva kako da izaberete odgovarajući model.

 Prednosti nošenja gun pack torbe

Gun pack torbe, odnosno CCW (concealed carry weapon) torbe, kako se još poznate, dizajnirane su da obezbede nesmetano, a diskretno nošenje oružja. Opremljene su posebnim unutrašnjim džepom za oružje, dok je ostatak torbe komercijalnog izgleda, te je nemoguće primetiti razliku u odnosu na standardne modele.

Za razliku od futrole za oružje, koje zahtevaju komfornu odeću koja će prekriti područje tela na kome je zakačena futrola, sa gun pack torbom ne morate brinuti da li će se vaše oružje videti pri pokretu.

Gun pack torbe

Baš kao taktičke patike, taktičke rukavice i druga taktička oprema, torbe za skiveno nošenje oružja su napravljene od laganog, ali izdržljivog materijala. Na taj način je osiguran komfor pri nošenju i dugogodišnja upotreba. Zahvaljujući vodootpornosti imaju i zaštitnu ulogu, te ne postoji opasnost od pojave rđe na oružju.

Podesivi elementi, poput kaiša, obezbeđuju veću fleksibilnost i prilagođavanje telu, čime je zagarantovano lakše vađenje oružja.

 Vrste gun pack torbi

Gun pack torbe dolaze u 3 kategorije, koja odgovaraju kako muškarcima, tako i ženama.

Najmanji model je tzv. fanny pack. Nosi se oko struka tako da pruža veliku fleksibilnost, te je možete nositi i prilikom trčanja. Dovoljno je prostrana da u nju smestite oružje – počev od laganog revolvera, pa do kompaktnog pištolja od 9 mm, zajedno sa nožem ili podvezom. Takođe, imaćete dovoljno mesta za ključeve i telefon. Kao i druge torbe za skriveno nošenje, fanny pack omogućavaju brzo otvaranje glavnog odeljka i lako raspoređivanje oružja.

Gun pack torbe sa kaišem su veoma popularna i izuzetno niskoprofilna opcija za većinu civilnih okruženja. One nude jednostavan način za nošenje svakodnevnih predmeta, a istovremeno omogućavaju diskretno nošenje oružja i rezervne municije. Dodatna prednost leži u činjenici da odgovara svakom stilu, a možete je nositi na različite načine, čak prebačenu preko grudi radi lakšeg pristupa oružju.

Rančevi za skriveno nošenje nude najviše prostora, što ih čini najmodularnijom opcijom. Kao i torba sa kaišem, ranac se odlično uklapa u svim urbanim prostorima, te niko neće sumnjati da je korisnik spreman da se brani. Idealan je i za nošenje u ruralnim krajevima. Njegovim izborom imaćete dovoljno prostora i za dodatni medicinski materijal, alat i municiju.

 Faktori koje treba uzeti u obzir pri izboru

Da biste bili sigurni da će vaša gun pack torba biti u potpunosti funkcionalna pre nego što krenete u potragu razmotrite šta ćete sve nosite u njoj. Dimenzije zavise od pištolja koji imate, ali i od predmeta koji želite da imate pri ruci u svakom trenutku.

Pristupačnost skrivenom odeljku oružja je ključna karakteristika. Zato obratite pažnju kakav je raspored odeljka u torbi i da li možete brzo da izvučete pištolj iz nje.

Gun pack torbe

Model torbe je još jedan faktor, a zavisi od vašeg ličnog stila. Izaberite gun pack torbu sa kojom ćete se osećati prijatno dok je nosite, ali vodite računa da jednostavna po dizajnu i izgledu, tako da se drugi ne bi pitali šta krijete u njoj.

Gun pack torbe, kao i futrole za oružje vrhunskog kvaliteta, možete pronaći u bogatoj ponudi army shop-a Urban Dart. Ovde vas čekaju i vazdušni pištolji, vazdušne puške i airsoft pištolji.

 

 

Slični blogovi