VOJNA OBUĆAVOJNA ODEĆAKOŽNE JAKNEVAZDUŠNO ORUŽJETORBICE I FUTROLEELEKTROŠOKERIDVOGLEDIPIROTEHNIKA

Avada Classic Shop
Почетна » Obuća » Patike

Patike su vrsta  obuće koja se najčešće koristi prilikom sportskih aktivnosti. Međutim u skorije doba postale su i modni trend te se često nose ne samo u sportske svrhe.

Vrste :

Sa obzirom da se  koriste za sportske aktivnosti, a najpoznatija podela:- fudbalske ili kopačke. Ovo su najčešće plitke sa specijalno dizajniranim đonom. Ukoliko se fudbal igra na travi one često imaju krampone koji onemogućavaju proklizavanje.

Košarkaške patike imaju nešto veću dubinu kako bi se dodatno ojačao članak koji je izložen velikim pritiscima prilikom skakanja. Često se prave od čvršćih materijala kao što je koža ili veštačka vlakna.

Za trčanje ili sprinterice. Ovo su najčešće plitke patike i odlikuje ih savitljivost i lakoća. Zbog toga se prave od lakih materijala koji istovremeno omogućuju i određen protok vazduha.

Za tenis. Ovo su plitke patike, a po ostalim osobinama slične košarkaškim, zbog velikih pritisaka koje stopalo trpi tokom igranja tenisa.

Za dvoranske sportove. One su najčešće plitke sa specijalno dizajniranim đonovima koji sprečavaju proklizavanje. Koriste se u dvoranskim sportovima kao što je rukomet i odbojka.

Title

Go to Top