Serbian
Zemun
Beograd

5.11 Patike

Patike su vrsta  obuće koja se najčešće koristi prilikom sportskih aktivnosti. Međutim u skorije doba postale su i modni trend te se često nose ne samo u sportske svrhe.

Vrste :

Sa obzirom da se  koriste za sportske aktivnosti, a najpoznatija podela:- fudbalske patike ili kopačke. Ovo su najčešće plitke patike sa specijalno dizajniranim đonom. Ukoliko se fudbal igra na travi one često imaju krampone koji onemogućavaju proklizavanje.

Košarkaške patike. Ove patike imaju nešto veću dubinu kako bi se dodatno ojačao članak koji je izložen velikim pritiscima prilikom skakanja.Često se prave od čvršćih materijala kao što je koža ili veštačka vlakna.

Patike za trčanje ili sprinterice. Ovo su najčešće plitke patike i odlikuje ih savitljivost i lakoća. Zbog toga se prave od lakih materijala koji istovremeno omogućuju i određen protok vazduha.

Patike za tenis. Ovo su plitke patike, a po ostalim osobinama slične košarkaškim, zbog velikih pritisaka koje stopalo trpi tokom igranja tenisa.

Patike za dvoranske sportove. One su najčešće plitke patike sa specijalno dizajniranim đonovima koji sprečavaju proklizavanje. Koriste se u dvoranskim sportovima kao što je rukomet i odbojka.

Popularni brendovi:Postoji veliki broj proizvođača. Najpoznatiji su: Najk, Adidas, Converse, Puma, Asics , Reebok, 5.11 patike. Zbog popularnosti kako sporta tako i sportista postale su i modni trend. Pored sporta, one su postale obeležje čitavih pokreta i kultura. Tako je recimo zaštitini znak roka 70-tih postale patike Converse.

 

cena
  • -
na akciji
Proizvođači
Kategorije proizvoda
  • ?
  • ?
Filter 0

Rezultati: 2