Serbian
Zemun
Beograd

Patike

Patike vrsta su obuće koja se najčešće koristi prilikom sportskih aktivnosti. Međutim u skorije doba postale su i modni trend te se često nose ne samo u sportske svrhe.

Vrste patika:Sa obzirom da se patike u osnovi koriste za sportske aktivnosti, a najpoznatija podela:- fudbalske patike ili kopačke. Ovo su najčešće plitke patike sa specijalno dizajniranim đonom. Ukoliko se fudbal igra na travi one često imaju krampone koji onemogućavaju proklizavanje.- košarkaške patike. Ove patike imaju nešto veću dubinu kako bi se dodatno ojačao članak koji je izložen velikim pritiscima prilikom skakanja.Često se prave od čvršćih materijala kao što je koža ili veštačka vlakna- patike za trčanje ili sprinterice. Ovo su najčešće plitke patike i odlikuje ih savitljivost i lakoća. Zbog toga se prave od lakih materijala koji istovremeno omogućuju i određen protok vazduha.- patike za tenis. Ove patike su plitke patike a po ostalim osobinama slične košarkaškim, zbog velikih pritisaka koje stopalo trpi tokom igranja tenisa.- patike za dvoranske sportove. Ove patike su najčešće plitke patike sa specijalno dizajniranim đonovima koji sprečavaju proklizavanje. Koriste se u dvoranskim sportovima kao što je rukomet i odbojka.

Popularni brendovi:Postoji veliki broj proizvođača patika i oni se najčešće podudaraju sa proizvođačama kompletne sportske opreme. Najpoznatiji su: Najk, Adidas, Konvers, Puma, Asiks i Ribok.Ostalo:Zbog popularnosti kako sporta tako i sportista patike su postale i modni trend. Tako se često može čuti termin patike za šetnju, izlaske i slično. Pored sporta, one su postale obeležje čitavih pokreta i kultura. Tako je recimo zaštitini znak roka 70-tih postale patike Konvers. Danas brojni reperi potpisuju milionske ugovore kako bi bili zaštitno lice Najkija i Adidasa.Zbog popularnosti kako sporta tako i sportista patike su postale i modni trend. Tako se često može čuti termin patike za šetnju, izlaske i slično. Pored sporta, one su postale obeležje čitavih pokreta i kultura. Tako je recimo zaštitini znak roka 70-tih postale patike Konvers. Danas brojni reperi potpisuju milionske ugovore kako bi bili zaštitno lice Najkija i Adidasa. 

cena
  • -
na akciji
Proizvođači
Kategorije proizvoda
  • ?
  • ?
  • ?
Filter 0

Rezultati: 2