Radno vreme:
pon - pet: 09-20h
sub: 10-20h
PRODAVNICA ZEMUN
011/316 63 51

511 Tactical

5.11 Tactical Series stvara vrhunske proizvode koji povećavaju sigurnost, tačnost, brzinu i učinkovitost pripadnika Policije, privatnih bezbednosnih službi, telohranitelja, vojnih, medicinskih i vatrogasnih prefoesionalaca. Fabrika je izgrađena na temeljima trajnosti, kvaliteta i vrednosti. 5.11 Tactical predvodi u pružanju funkcionalne inovativne opreme, uz širok asortiman odevnih predmeta do pribora koji nam olakšavaju život nude nam opremu od glave do pete.

Istorijat 5.11 Tactical međutim ne počinje u zajednici taktičke opreme već u planinarstvu. Rozal Robins, kajakaš i alpinista, u mestu Modesto u Kaliforniji je u duhu svojih aktivnosti pokrenuo fabriku koja će u svojoj ponudi imati izdržljivu opremu i odeću koja je namenjena korisnicima koji često borave na otvorenom, tu fabriku je nazvao 5.11 po oznaci koja je dodeljena skoro nemogućoj, najtežoj težini penjanja u Nacionalnom Parku Yosemite.

Najprodavaniji artikal 5.11 Tactical jesu taktičke pantalone koje kao i ime fabrike vuku svoje postojanje iz planinarstva gde taktički remen koji se danas koristi kao držač za lisice, radio i slično u prošlosti koristio kao držač za karabinere i sličnu alpinisku opremu. Dupla prošivenja i ojačanja na kolenima dizajnirana su da podnesu teške uslove planinarenja, kosi džepovi su predviđeni za lakši pristup opremi tokom samog penjanja.

Prema urbanoj legendi nekoliko agenata FBI iz Kolorada su bili rekreativni penjači po stenama koji su preko svojih aktivnosti shvatili da su im penjačke pantalone odlične i u svakodnevnom korišćenju na poslu.

Nakon što su ih nosili na FBI akademiji u mestu Kvantiko njihove pantalone primetili su ostali agenti i nakon toga taktičke pantalone 5.11 postaju omiljeni odevni predmet mnogih FBI agenata te tako i mnoštva ostalih sigurnosnih agencija u Sjedinjenim Državama i svetu.

Tokom vremena taktičke pantalone doživele su i nekoliko modifikacija kao što su pojačani šavovi na rubovima pantalona predviđenih da se zakače džepni noževi ili u slučaju pucanja jednom rukom iskoristite pojačanje kao pomoć pri repertiranju pištolja. Džep za pribor preseljen je sa desne na levu nogu, kao mesto predviđeno nošenju rezervnog pištolja ili mobilnog.

Poput ostalih vrhunskih fabrika danas uspešno koriste povratne informacije krajnjih korisnika njihove opreme, te slušajući njihove savete sa uspehom poboljšavaju proizvode, te stalno proširuju svoj asortiman proizvoda.

5.11 Tactical je sa vremenom proširio svoj asortiman, tako uz odeću i uniforme danas u njihovoj ponudi možete naći obuću, naočare, taktičke rančeve, noževe, satove i mnoštvo ostalih dodataka.

Tactical serija 5.11 odeće nudi vam pantalone i košulje od 100% pamučnog materijala, ako želite smanjiti šuškanje vaše odeće na minimum odnosno skoro pa nečujno.

Tacticle serija će vas bolje upoznati sa prednostima mešanog materijala, brzosušećeg i ugodnog za korišćenje u toplim uvetima. Tu je i teflonska zaštita materijala koja će dodatno zaštiti vašu odeću tokom korišćenja i u isto vreme do određene granice pomoći da ostanete suvi dok se krećete kroz jutarnju rosu ili iznenadnu kišu.

5.11 Tactical kvalitet ćete najbolje prepoznati koristeći njihove proizvode i kroz kratko vreme zavoleti i najsitnije detalje poput melaminskih dugmića koji ne pucaju, ne gore i ne tope se, dodatna pojačanja na delovima odeće koja su najviše izložena korišćenju, unutrašnje delove košulja sa tehnologijom materijala koji poboljšava ventilaciju i isparavanje vlage, skrivene džepove na košuljama za vaš novac ili dokumente, posebno ojačane džepove za olovke, vodootporne jakne koje možete spakovati u vlastiti džep.

Jakne 5 in 1 i 3 in 1 vodonepropusne jakne dolaze sa odvojivom vetronepropusnom pod'jaknom koju možete nositi zasebno, na vama je da birate način na koji ćete ih koristiti u zavisnosti od vaših želja i vremenskih prilika.

Ako želite ranac visokog kvaliteta koji će izdržati sve, 5.11 vam može ponuditi svoju Rush seriju rančeva, kao i ostali 5.11 Tactical asortiman dokazan u raznim zahtevnim uvetima kako civilne tako i vojne upoterebe.

5.11 Tactical satovi Field Ops serije dolaze sa Sureshot digitronom, omiljenim alatom snajperista i zaljubljenika u rekreativno pucanje, koji će vam uz upisivanje traženih informacija pomoći da vaše zrno pogodi metu, od dodatnih opcija tu je digitalni kompas, kronometar, alarm. Sat je izrađen od polikarbonatnog izdržljivog materijala, a uz dodatni remen omogućeno vam je nošenje sata i na rukavu jakne ili dok nosite rukavice.

5.11 Tactical proizvodi vrhunskog kvaliteta će zasigurno zadovoljiti i najprobirljivije kupce na našem tržištu i samim tim ARMY SHOP URBAN DART sa svojim poslovanjem želi da približi našim kupcima ovaj jedinstveni brend koji je već uveliko osvojio svetska tržišta na veliko.